Миколаївський заклад загальної середньої освіти №34
Пятница, 26.04.2024, 13:09
Меню сайту

Категорії розділу
Безоплатна правова допомога [0]
Безоплатна правова допомога

Пошук

Вхід на сайт

Календар
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Друзі сайту


10:57
КТС "Шкільна родина". Проект "В гостях у школи".

В 2014-15 н.р. міська КТС «Шкільна родина» об'єднала лідерів учнівського самоврядування шкіл №28,34,54 та 64. 

Першою 16 жовтня  гостинно приймала в себе гостей ЗОШ №34. Зустріч відбулася у теплій, дружній обстановці за чашкою чаю з печивом та цукерками. Учні ЗОШ №64 також  прийшли не з порожніми руками, а із свіжим великим пирогом, яким одразу ж пригостилися усі присутні. Господарі зустрічі, учні ЗОШ №34, познайомили гостей з 60-річною історією школи, показали відеофільм про її сучасність та запросили всіх пригадати дитинство у дитячому містечку «Казка». Там вони провели квест під символічною назвою «В гостях у казки». В кожній команді об'єдналися представники усіх чотирьох шкіл. Учні разом з керівниками пересувались від однієї  станції до іншої та пригадували казкову географію, казкові числа, казкові будинки, казкових героїв та пісні із мультфільмів. Наприкінці гри команда-переможець отримала призи, а всі школи - вимпели на пам'ять про зустріч.  Учні різних шкіл не тільки познайомились один з одним, а й подружилися й весело провели час на свіжому повітрі в містечку свого дитинства. 

13 лютого  лідери учнівського самоврядування побували в гостях у ЗОШ №64. Цей день був вибраний не випадково, адже через день  відзначалося свято Стрітення, а в цій школі дуже шанують та відроджують народні традиції. Першим, що вразило гостей була сама будівля школи №64, схожа на казковий замок. Учнів гостинно зустріли в актовій  залі, де презентували навчальний заклад, об'єднання учнівського самоврядування «Північна зірка», подарували символічних голубів зі свічечкою  та ознайомили з програмою зустрічі. Після цього кожна команда у супроводі лідерів 64-ї школи вирушила у квест по закладу згідно отриманого маршрутного листа. Діти побували в кабінетах історії, мистецтвознавства, інформатики, української та англійської мов, бібліотеці. На кожній зупинці на гостей чекали цікаві випробування, під час яких учні пригадали історію українського козацтва, правила правопису, розшифрували англійське прислів'я, відгадали та заспівали пісні, були здивовані можливостями інтерактивної дошки в кабінеті інформатики.  Також всі проголосували за кращу саморобну валентинку та сфотографувалися на пам'ять в холі школи. Завершилася зустріч чашкою чаю з домашнім пирогом, гості подякували господарям школи та обмінятися враженнями.

Через місяць 13 березня лідери учнівського самоврядування знов зустрілися вже в  ЗОШ №54. Гостей приймали в затишному народознавчому кабінеті, оформленому українськими рушниками, килимами, картинами та поробками. Саме приміщення створювало в гостей відповідний настрій, адже тематикою зустрічі стали Шевченківські дні. Розпочався захід з веселих українських пісень та знайомства з Президентом школи. Після цього учнів  провели до кабінету початкових класів, де другокласники нагадали присутнім біографію великого українського поета Т.Г. Шевченка. Перед кабінетом гостей зустріли живі скульптури, які відтворювали певних героїв Шевченківських творів. Вони зачитали уривки з поезій Тараса Григоровича, а гості пригадали їх назви. Після знайомства з молодшими учнями школи всі знов повернулися до народознавчого кабінету, де під керівництвом вчителя ЗОШ №54 виготовили витинанки. До дітей із задоволенням приєдналися їхні педагоги, які приїхали у гості разом зі своїми учнями. Після спільної фотосессії на гостей чекало ще одне випробування – літературний турнір на знання творів та біографії Т.Г. Шевченка. Наприкінці зустрічі всіх присутніх пригостили смачним обідом, який  складався з національних українських страв. Така тематична зустріч була дуже корисною та пізнавальною.

Напередодні весняних канікул лідери самоврядування подорожували «шкільною галактикою» №28. Гостей зустріли пірати, Фіксики, мешканці Смарагдового Містечка,  які ознайомили їх зі своєю школою. Кожний кабінет перетворився на планету чи зірку. На кожній планеті  на лідерів самоврядування чекали випробування: скласти з пазлів сонячну систему, розгадати кросворд,  ребус та інші завдання на увагу, пам'ять, кмітливість, творчі здібності.  Після квесту гості подивися чудовий концерт та сфотографувалися на пам'ять. Завершилася зустріч вже традиційно за обіднім столом. Але діти не тільки смачно поїли, а ще й станцювали спільний танок, повторюючи рухи за ведучим. Кожній команді подарували на пам'ять кошик з квітами в середині яких була смачна цукерка. Ці чудові квітки власноруч виготовили учні ЗОШ №28.

 Завершилася КТС «Шкільна родина» й шкода, що за цей час учні встигли познайомитися лише з трьома школами, адже дуже цікаво з'їздити один до одного в гості, побачити інші заклади, дізнатися як там живуть, працюють, обмінятися досвідом й просто знайти нових друзів. Учні постійно питали організаторів: «А коли ми знов поїдемо у гості?». У  відгуках всіх учасників цих зустрічей звучала одна й та ж сама думка «Давайте продовжувати таку цікаву справу!».

 

Переглядів: 1015 | Додав: organizator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024